Hvad betyder Wifi og alle de andre udtryk?

Der findes efterhånden mange apparater, som kan forskellige ting når det kommer til at fordele dit trådløse internet. Jeg vil her give en forklaring på hvad det er, og hvad betydning det kan have for din installation af internet. Ofte får man at vide at man bare skal købe en trådløs router eller en extender for at forbedre den trådløse forbindelse. Det er en klassisk fejl og er egentlig bare en nødløsning. Sørg altid for at undersøge problemet til bunds og så arbejd ud fra det. På den måde undgår du at investere i unødvendigt udstyr og bruge tid på at finde rundt i det.

 

 

Ordets betydning:

1. Wifi; dette står for Wireless fidelity (Trådløst netværk)

Ordet indgår i mange sammenhænge, dels fordi der er Wifi i de fleste brugsgenstande nu til dags og dels fordi Wifi er noget de fleste værdsætter at have tilgængeligt hele tiden. Wifi kommer som oftest fra en trådløs router, men kan også komme fra et access point. Jeg vil komme mere ind på hvad trådløs router og access point er i det følgende, men overordnet er det noget som skaber forbindelse fra internettet til din telefon, tablet eller pc. Det vil sige leverer den trådløse forbindelse til dit internettet.

 

2. Modem

Dette er den boks hvori internettet kommer fra. Internettet kan komme igennem telefonnettet, antennenettet eller en fiber-forbindelse. Som oftest vil dit modem være med indbygget router og en trådløs antenne. Da der er 3 ting indbygget i samme boks, er der stor sandsynlighed for at din trådløse antenne ikke er af særlig god kvalitet og rækkevidde.

 

3. Router

En router sørger for at tildele Ip adresser til dine devices. Dette kan være telefon, tablet eller f.eks pc. Ip adresser er det din pc får når den går på internettet.

En router kan fås i mange forskellige varianter. Både med 1 og 4 udgange. I det tilfælde hvor routeren er indbygget i modemmet, er det ofte en standart model med få konfigureringsmuligheder.

 

4. Switch

Denne kan bruges til at fordele netværk rundt i huset via kabler. Desuden kan du bruge en switch til at koble andet elektronisk udstyr på internettet, når du ønsker en kablet løsning. En switch er egentligt bare en internet-fordeler om du vil. Den kan sammenlignes lidt med en forlængerledning til strøm med 4,8,16 eller helt op til 48 udgange.

 

5. Extender

 Dette modul forstærker din trådløse forbindelse, MEN! – Hvis du placerer extenderen for langt væk fra dit første trådløse punkt (access point eller anden extender) vil signalet dale drastisk. Så for at det skal virke i teorien, placeres mange extendere efter hinanden. Den/de sættes som regel i en stikkontakt og fanger så det trådløse signal.

6. Access point

 For at få bedst mulig trådløs dækning i huset, er det et access point man bør bruge. Denne enhed har indbygget antenner til både 2,4GHz og 5GHz . Disse antenner findes i mange forskellige kvaliteter. Access pointet sørger for at levere stabilt trådløst signal til det udstyr som skal på nettet.

Disse er blot nogle af de mest brugte ord om det udstyr der har med internet at gøre. Der findes et hav af andre udtryk og definitioner. Skulle du få brug for råd og vejledning til dit trådløse internet, er du velkommen til at kontakte mig. Såfremt du ønsker at høre mere til hvordan dit trådløse internet kan optimeres, kan jeg varmt anbefale dig at kontakte Wifikongen, enten på mail info@wifikongen.dk eller på tlf: 2929 2128

 

Ekspert i WIFI løsninger

Ring 29 29 21 28 og få en gratis analyse og gennemgang af dit netværk

_