Hvad skal du vælge af udstyr til din bolig? 

Først og fremmest vil jeg vove den påstand, at der ikke er en installation, der passer til alle.

Med det sagt, så er det altid godt at dække sig for meget ind. På den måde kan du altid være sikker på ordentlig dækning af dit

wi-fi.

Hvis det er ungerne, der har besøg og de streamer for fuld udrykning eller hvis du skal bruge wi-fi i garagen.

 

Hvad kan gøre din dækning dårligere? 

Der er nogle faktorer, som spiller ind, når man skal have fundet ud af, hvad for noget udstyr man skal bruge. Det kan være mure, der er bygget i beton eller fuldmurede murstenvægge. Men det kan også være, hvis du har vægge, der er delvist bygget i glas. Det trådløse signal bliver væsentligt forringet af disse former for vægge.

Elektronik som vaskemaskiner, tv og køleskabe forringer også signalet.

Her kommer også en, som de fleste nok ikke vidste. Mennesker!

Jo flere der er i et rum, jo dårligere bliver signalet faktisk.  Så det skal man også tage højde for.

Udover dette er der jo afstanden. Det er klart, at når der står på udstyret, at det kan nå 150 m, så gælder det selvfølgelig kun hvis du står under perfekte forhold uden nogen af de nævnte forhindringer. 

 Hvad skal du så vælge? 

Jeg vil til enhver tid anbefale at få sat et Access point

(Trådløst punkt) op for hver 120m2. Det kan godt være i overkanten, men hellere for meget end for lidt dækning. Dog har jeg for nyligt været i et nyt hus, der er bygget af ren beton. Det er undtagelsen. Her skulle der være flere pga. betonvæggene.

Der findes mange forskellige Access points, men jeg bruger et produkt, der hedder Ubiquiti. Det er af god kvalitet, ser pænt ud og koster ikke en bondegård. Sørg for kun at have en router. Den kan godt have en switch indbygget. Desuden vil jeg fraråde at bruge en anden trådløs router, da det kan give problemer.

Jeg er specialist i at gennemskue, hvad der skal til, så vent ikke med at kontakte mig for enten et tilbud på, hvad der skal laves eller gode råd. 

.

 

Ekspert i WIFI løsninger

Ring 29 29 21 28 og få en gratis analyse og gennemgang af dit netværk

_