Den bedste trådløse forbindelse?

Her vil jeg forklare hvad der skal til for at få opbygget den bedste Wifi forbindelse.

Disse fif er vejledende og vil altid være forskellige fra sted til sted, da der er mange ting som kan forhindre det trådløse signal i at brede sig ordentligt.  Hvis vi går ud fra et hus først så er afstanden som regel problemet.

Da der mange gange bliver placeret et modem i den ene ende af huset bliver det besværligt at nå den anden ende.

Det kan også være hvis et hus er bygget i to plan og man gerne vil have god dækning på 1. Salen.

Eller at man bor i et hus som et bygget af beton elementer. Wifi problemet opstår her fordi det er svært at komme igennem beton, da der er jernarmering i og dels fordi sten dæmper meget for det trådløse signal.

 

Hvis man nu bor i en lejlighed er afstanden som ofte ikke problemet.  Her er udfordningen at der er mange andre trådløse netværk i nærheden. Hvert netværk kan overlappe hinanden og derned gøre din forbindelse langsom eller ustabil.

 

Sådan får du stabilt WIFI:

1. Placeringen af dit trådløse udstyr.

Placeringen af dit modem er som sådan ligegyldigt så længe du placere den trådløse enhed du bruger korrekt.

Hvis du bruger et accsess point, som jeg vil anbefale. Så skal det placeres så centralt i huset som muligt. Desuden vil dækningen bliver bedre af at komme op i højden. Her vil jeg abefale min. 1m over jorden.

Hvis det ikke kan placeres midt i huset skal man tænke på hvor bruges internettet mest. Dette er typisk i køkken/alrum og stuen.  Så derfor kan man også placere det her i nærheden.

2. Hvad forhindre signalet i at komme ud til dine enheder?

Først og fremmest så er alt trådløst udstyr, der kører på 2,4GHz et problem. Dit trådløse udstyr bruger 2,4 GHZ til at lave forbindelse til dine enheder  og det vil sige at hvi du har en trådløs ringklokke eller baby alarm f.eks så kan disse genere dit signal hvis aktiveret. Derfor kan man evt sætte sit udstyr til at kører på 5GHz istedet.

Ulempen ved dette er dog at afstanden er betydelig mindre på denne trådløse forbindelse.

Dett kan også være elektronik som står lige ved siden af din trådløse sender. Hvis du placere det bag ved et tv eller ved siden af en højtaler vil det “sløre” signalet. Generelt skal man aldrig placere det i nærheden af metal genstande.

3. Tjeck dine trådløse kanaler

Hvad er nu det for noget???

Trådløst internet får forbindelse via noget der hedder trådløse kanaler. Dette er de kanaler, som man får signalet igennem.

Som fabriks indstillet vil dit modem stå på kanal 6 eller 7. Hvis du ikke får dette ændret vil der sikkert være mange andre i nærheden der er på den samme kanal. Når dette sker bliver kanalen overbelastet og smider net forbindelsen af starter op igen.

Detvil netop derfor være en god ide at få det ændre til en anden kanal.

4. Wifi sikkerhed. 

Et åbent netværk er altid en skidt ting. Hvis du ikke sørger for at der er en kode til dit trådløse netværk kan alle og enhver gå ind på det. Derfor er det meget vigtigt at få lavet en kode som alle i familien kan huske, men samtidig ikke er alt for let.

 

Ekspert i WIFI løsninger

Ring 29 29 21 28 og få en gratis analyse og gennemgang af dit netværk

_